Copyright © 2012 版权所有匈牙利欧洲时代有限公司

Euro Times kft.

Címlap Rólunk Szolgáltatásaink Termékeink Beruházások Kapcsolat

Antwerpen Gyémánt Világközpont

Október 24-én 2011-ben az Antwerp World Diamond Centre és az Industrial Commercial Bank of China együttműködési keret-megállapodást írt alá a pekingi Nagyteremben, elindítva együttműködésüket a gyémánt pénzügyek területén. Belgium koronahercege, Fülöp, és az ICBC elnöke, Jiang Jianqing személyesen vettek részt az aláírási ceremónián.

A megállapodás értelmében az ICBC professzionális, első osztályú pénzügyi szolgáltatást fog nyújtani az AWDC-nek: globális hálózatán és fejlett IT rendszerén keresztül az ICBC változatos szolgáltatásokat ajánl az antwerpeni gyémántipari cégeknek úgy is, mint adásvétel, termékfinanszírozás, globális készpénz menedzsment, bankkártya befogadás, Jüan alapú nemzetközi kifizetés, tőketranzakció, befektetési banki szolgáltatások stb.

Az AWDC támogatást nyújt az ICBC-nek a belépésben a gyémánt pénzügyek területére, és segíteni fog a brüsszeli fióknak az ehhez szükséges megfelelő helyszín, professzionális technológiai háttér, alkalmazottak és információk megszerzésében. Az ICBC fontos globális partnerei el lesznek látva magas minőségű és versenyképes árú gyémánt termékekkel.

Az aláírási ünnepség után Fülöó koronaherceg és Matild hercegnő személyesen indították el az „Antwerp Diamond Roadshow”-t, aminek keretében az AWDC partnerei tíz nap alatt antwerpeni gyémántokat mutattak be Kína öt városában.

A tíz nap alatt tizenöt antwerpeni gyémánt vállalat meglátogatta Pekinget, Taiyuant, Jinant, Hangzhout és Kantont, kiváló minőségű, összesen mintegy 200 millió dollár értékű csiszolt gyémánt kollekciót mutatva be a közönségnek, és lehetőséget adva Kína legfontosabb ékszerészeinek és befektetőinek a közvetlen kapcsolat felvételére az antwerpeni tag cégekkel. Az ICBC, mint az AWDC és partnerei kizárólagos pénzügyi szolgáltatója a roadshow alatt, különböző rugalmas szolgáltatásokat ajánlott fel ez alkalomból.

Antwerpen a világ gyémántfővárosa: itt találhatók a legelismertebb gyémánt manufaktúrák, és ez a város a fő központja a természetes gyémántok kereskedelmének. A statisztikák szerint tízből nyolc természetes gyémánt Antwerpenben kerül feldolgozásra, és a globális gyémántkereskedelem 80%-a is itt zajlik.

Az elmúlt években a gyémántipar egyre növekvő fontosságot kapott a kínai-belga kereskedelmi kapcsolatokban. Ma már a teljes külkereskedelmi volumen 25%-át a gyémántok adják a két ország között.

Az AWDC a világ legnagyobb gyémántipari szervezete, mely 1800 kiváló gyémántipari céget képvisel. A belgiumi gyémántipar évi 45 milliárd dollár forgalmat prezentál.

Az ICBC a világ legnagyobb bankja piaci tőkeértéket, a bevételt és a betétesek megtakarításait tekintve. A két erős partner együttműködése a gyémánt pénzügyek kiterjesztésében nem csak új, kiváló szolgáltatásokat jelent Kína és Belgium cégei és magánszemélyei számára, hanem fontos tényező a kínai-belga kereskedelmi kapcsolatok további elmélyítésében is.

Guo Yong úr (jobbra) a szervezőkkel

Az aláírási ceremónia

Köv.