Copyright © 2012 版权所有匈牙利欧洲时代有限公司

Euro Times kft.

Címlap Rólunk Szolgáltatásaink Termékeink Beruházások Kapcsolat

A Wanhua megvásárolja a BorsodChemet

2011. június 25-én a BorsodChem képviseletében a Wanhua Industrial Group főigazgatója, Ding Jiansheng úr, valamint a Bank of China elnöke, Xiao Gang úr 1,1 milliárd eurós kölcsönszerződést írt alá az Országházban. A hitelből kilencszázmillió a BorsodChem külföldi tartozásainak kifizetésére, kétszázmillió a technológiai változtatások és a napi kiadások működő tőkéjének felduzzasztására lett elkülönítve. A kínai és a magyar miniszterelnökök, Wen Jiabao és Orbán Viktor urak személyesen vettek részt az aláírási ünnepségen.

 A BorsodChem kelet-európa legnagyobb MDI és TDI előállítója, mely alapanyagok fő piaca Európa, a Közel Kelet és Afrika. A súlyosan eladósodott BorsodChemre igen kemény csapást mért a pénzügyi válság, amíg 2010-ben a Wanhua felvásárolta részvényei 38%-át, majd 2011-ben a maradék tulajdonosi jogok nagy részét is megvette az osztrák Permiától és Vienna Capitaltól. 1,23 milliárd euró elköltése után ma a Wanhua birtokolja a részvények 96%-át: ez eddig a legnagyobb kínai befektetés Magyarországon.

A 2001-ben alapított Wanhua Industrial Group Kína legnagyobb MDI előállítója. A BorsodChem sikeres megvásárlása után már Izocianát gyártásban is a világ harmadik helyén állnak, közvetlenül a Bayern és BASF német óriások mögött.

A megelőző megbeszélés pillanatképe

Wen Jiabao és Orbán Viktor miniszterelnök urak az aláírási ceremónián

Vissza